dijous, 13 de gener de 2011

Retrobar-nos amb el goig de la pròpia fe.

Estem a les portes del nou curs pastoral i enguany voldríem llançar-nos a fer, si us és avinent, el que se’n diu CAMÍ DELS CATECÚMENS, que ens hauria de posar idealment en la fila dels “rebatejats” en el baptisme de l’Esperit.

No es tracta pas de refer des de zero, sinó d’anar endavant vivint l’experiència del camí iniciàtic de la fe, a la manera com es feia en els començaments del cristianisme, quan les persones –adultes, naturalment- es posaven “en procés” per tal de poder-se batejar després d’un itinerari amb descobertes vives dels misteris de la fe. Nosaltres aniríem fent-nos més conscients i amb més profunditat de la riquesa que hi ha en la vida de fe i, així, vivint-la més intensament, millor la podríem agrair i gaudir. De fet, després del do de la vida, sens dubte el més gran de tots és el do de la fe. ¡Quin tomb no donaria la vida si arribéssim a bastir el nostre viure sobre els fonaments i la pujada de l’obra de la pròpia existència en l’experiència de la fe pràctica en el dia a dia!

La fe no la podem viure, si no és com a partíceps d’un Poble que comparteix “una sola fe, un sol baptisme, un sol Senyor, Déu i Pare”. D’aquí que volem iniciar unes reunions sistemàtiques en les quals posaríem en comú les nostres preguntes, els nostres dubtes, i també –joiosament- les nostres conviccions, tot fent camí de compartir les pròpies experiències de fe viscuda, que tant ens agermana i ens fa sentir comunitat, al temps que ens és tan i tan personal. Tothom hi tindrà quelcom a dir, tothom hi tindrem tant a escoltar, i així gaudirem de la riquesa posada en comú. Podrem comprovar la veritat de l’expressió de Karl Rahner: “El cristià del segle XXI o serà místic (experimentador de Déu) o no serà”.

Qui hi estigui interessat que ho faci saber nominalment, i amb el grup que en pugui sortir establirem ritmes, modalitats, i ens posarem en marxa. ¡No sabeu com ho he somiat! Animeu-vos, que jo ja n’estic. Espero il·lusionat la vostra resposta. ¡Compromís i creativitat en les “coses” de Déu!

10-1-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada